Adnan Oktar azt mondja, hogy…

 

2015. Február 18> Tovább

Egy muszlimnak minden erejével tartózkodnia kell a társítástól. Összpontosítania kell és össze kell szednie minden erejét, nehogy erre az ingoványos talajra lépjen. Tudnia kell, hogy minden ügy, dolog, amit ezen a világon felnagyít, üres és haszontalan.
A társítás abban mutatkozik meg, hogy az ember engedetlen Istennel szemben. Egy muszlimnak, akárhogy is, de feltétlenül el kell érnie az engedelmességet.
Kétféle társítás létezik. Az egyik a nyilvánvaló társítás. Például, valaki készít egy szobrot és nyíltan azt imádja. Ez nyilvánvaló társítás. És van a rejtett társítás, amikor az ember azt hiszi, hogy az erő nem Allahé, hanem másoké. Például, abban hisz, hogy az embernek saját ereje van. Pedig, minden embernek Allah adja a beszéd képességét, bármit mond az ember, azt Allah mondatja vele, és bármit tesz, azt Allah engedélyével teszi meg.
A társítás az, amikor valaki azt gondolja, hogy az erő, az energia, vagy bármi más az Allahon kívüli létezőkben van. Például történik valami, és az emberek azt mondják: „ez és ez a személy tette”. Jóllehet, neki nincsen ereje ahhoz, hogy azt a dolgot megtegye. Mindent Allah tesz, Ő a cselekvő. Minden erő, minden energia Allahban van.

Adnan Oktar azt mondja, hogy… 2015. Május 10.> Tovább

A szereteted szenteld Allahnak. Az ember közvetlenül a gyerekének nyújtja a szeretetét, nem mondja azt, hogy „Uram, milyen szépre teremtetted őt!”, vagy „Milyen csodálatosan mutatkozol meg, Uram!”. Így Allah gonddal sújtja az embert. Ezerféle büntetéssel. Vagy elveszi tőle a gyerekét, vagy beteggé teszi az embert, vagy nyomasztó érzésekkel szorongatja, vagy egyszerűen leszűkíti a mindennapi ellátását. Mondd tehát azt, hogy „Uram, hála legyen Neked!”, vagy „Milyen szép a Te teremtésed!”. Vagy mondd: „Ez a Te megnyilatkozásod!”.
Az ember azt mondja: „Őrülten szeretem a gyerekemet”. Azt a gyereket Allah mutatja neked, Allah teremtette. Neked ebben a helyzetben Allah megnyilatkozásához kell ragaszkodnod és nem magához a gyerekhez. Allah így nyilvánítja meg előtted Magát, a gyerek képében mutatkozik meg számodra, neked Őhozzá kell ragaszkodnod.

Adnan Oktar azt mondja, hogy… 2015. Február 20.> Tovább

Jelenleg az iszlám világ azért szenved, mert belecsúszott a társítás mocsarába. Hihetetlen fájdalom sújtja az iszlám világot, mert társításba esett. Ha a muszlimok nem lennének társítók, az iszlám már régóta uralná a világot. A muszlimok békében, nyugalomban lennének, szép dolgok vennék körül őket, bőségben élnének. Meg tudnák élni az iszlámot és terjeszteni is tudnák, és boldogok lennének.
A honlapról | Beállítás kezdőlapként | Hozzáadás a kedvencekhez | RSS Feed
A honlapon talaláható összes dokumentum szerzői jog megfizetése nélkül másolható, nyomtatható és sokszorosítható, amennyiben a honlapot forrásként tüntetik fel.
(c) All publication rights of the personal photos of Mr. Adnan Oktar that are present in our website and in all other Harun Yahya works belong to Global Publication Ltd. Co. They cannot be used or published without prior consent even if used partially.
© 1994 Harun Yahya. www.harunyahya.com
page_top