Az Iszlám: A Könnyebbséget Hozó Vallás

KÖNYV LETÖLTÉS

Download (DOC)
Download (PDF)
Hozzászólás

A KÖNYV FEJEZETEI

< <
1 / total: 6
AZ ISZLÁM: A KÖNNYEBBSÉGET HOZÓ VALLÁS - Harun Yahya

AZ ISZLÁM:
A KÖNNYEBBSÉGET HOZÓ VALLÁS

".. Allah könnyebbséget akar néktek, nem pedig nehézséget…” (Korán, 2:185)

 


BEVEZETÉS

Az a vallás, amely leginkább megfelel az ember természetének – az Iszlám, ezért adta Isten ezt nekünk. Isten szándékosan tette a vallást olyanná, hogy mindenkinek könnyû legyen eszerint élni. A lényeg az, hogy Isten megelégedettségét kell keresni mindig, és sorsunkat Isten kezébe kell helyezni, mert végtelen kegyelmével úgyis Õ határozza meg a sorsunkat.

Isten mindent valamilyen célból teremtett meg: Õ a hatalom birtokosa. Bízzunk Istenben, aki minden teremtmény tulajdonosa, Õ az, aki ellenõriz mindent, ami történik. Ez azt jelenti, hogy az embernek felesleges aggódnia, félnie, mert Isten mindent jobban tud. Isten parancsai az emberek javát szolgálják, és betartásuk nem okoz különösebb nehézséget.

Isten a Koránban kijelenti, hogy a vallás könnyû, és hogy Õ fogja könnyûvé tenni a dolgokat azoknak, akik ezt a vallást követik.

„S megkönnyítjük neked az utat a legkönnyebbhez (legjobb cselekedethez).” (Korán, 87:8)

„…Õ titeket választott ki. És Õ nem szabott ki rátok a vallásban semmi olyat, ami terhes lenne [nektek]: atyátok, Ábrahám vallását [szabta ki]…” (Korán, 22:78)

Prófétánk, (Isten áldása és béke legyen vele), a vallás követésére hív bennünket, és arra, hogy mondjuk: A vallás – könnyebbség (Sahih Bukhari).

Prófétánk (Isten áldása és béke legyen vele) mindig azt tanácsolta az õt körülvevõ muszlimoknak, hogy a vallást úgy gyakorolják, hogy az a lehetõ legegyszerûbb legyen. Ezért azok az igazhívõ muszlimok, akik engedelmeskednek ennek a parancsnak, nem állítják be a könnyû dolgokat nehéznek, tengernyi szenvedést okozva ezzel. A Próféta (Isten áldása és béke legyen vele) ezzel kapcsolatos egyik mondása a következõ:

„Tedd a dolgokat könnyûvé az emberek számára, s nem pedig nehezebbé, és tedd õket nyugodttá kedvességgel, és ne szegülj ellent nekik.” (Sahih Bukhari) Prófétánk (Isten áldása és béke legyen vele) azt mond ta, hogy könnyû Isten vallása szerint élni, s errõl lesz szó ebben a könyvben. Az Iszlám olyan életmódot mutat be, amely az ember természetének legjobban megfelel, amelynek betartása kényelmes, s amelynek erkölcse szerint élve az ember megtalálja az igazi boldogságot. Ha valaki a Koránban tanított erkölcs szerint éli az életét, ez a legjobb életforma, amit csak élhet.

 
   
    
1 / total 6
Harun Yahya Az Iszlám: A Könnyebbséget Hozó Vallás című könyvét elolvashatja online, megoszthatja a Facebookon, a Twitteren vagy más hasonló közösségi portálokon, letöltheti számítógépére, szerzői jog megfizetése nélkül felhasználhatja szakdolgozatához, a honlapján vagy a blogján, másolhatja, sokszorosíthatja, szabadon terjesztheti, amennyiben a honlapot és a szerzőt forrásként feltünteti.
A honlapról | Beállítás kezdőlapként | Hozzáadás a kedvencekhez | RSS Feed
A honlapon talaláható összes dokumentum szerzői jog megfizetése nélkül másolható, nyomtatható és sokszorosítható, amennyiben a honlapot forrásként tüntetik fel.
(c) All publication rights of the personal photos of Mr. Adnan Oktar that are present in our website and in all other Harun Yahya works belong to Global Publication Ltd. Co. They cannot be used or published without prior consent even if used partially.
© 1994 Harun Yahya. www.harunyahya.com
page_top