MP3 Az mp3 ikonnal ellátott művek meghallgathatók
MP4 Az mp4 ikonnal ellátott művek megtekinthetők

Adnan Oktar azt mondja, hogy…

 
Mű címe
Nyelvek Formátum      
 
1-20 / Összes: 309
1

Allah, átlényegült formában akkor jelenik meg az Édenkert lakói előtt, amikor akar. Egy elbeszélés szerint: „Péntekenként bukkan fel”, de vannak más elbeszélések, melyek azt állítják, hogy gyakrabban. Ezek a történetek arról is tudósítanak, hogy a hívők számára ez lesz az az ajándék a Paradicsomban, aminek a legjobban örülnek.

kapak
resmi büyüt
2

Azok a gyerekek, akik egészen kicsi korukban halnak meg, halhatatlan ifjakként élnek a Paradicsomban. Szaladgálnak, játszanak, hangoskodnak.

kapak
resmi büyüt
3

A verseny elfogadott dolog volt Mohamed Próféta (blv) szemében, és vallásilag sincs semmi gond vele. Az Édenkertben is létezik; a hívők versenyeket tartanak, ez a kikapcsolódás egyik formája a számukra. Pusztán szórakozásból autóversenyeznek, motorcsónak versenyeznek vagy futnak, lovagolnak.

kapak
resmi büyüt
4

Egyesek meglepve kérdezik: „Hogyan lehet az Édenkertben versenyautó?” Vagy: „Hogy lenne már ott mozi?” Ezeket a dolgokat szándékosan, ajándék gyanánt kapod ezen a földön, hogy megismerhesd őket.

kapak
resmi büyüt
5

Bármi, ami tetszik neked, amiért felelős vagy, akár a kulturális életet, akár a tudományt, vagy bármi mást tekintve, az mind meg van a Paradicsomban. Például van, aki autóversenyezni szeret, míg más inkább motorcsónak versenyezni. Van, aki festeget és van, aki inkább rajzol.

kapak
resmi büyüt
6

Az Édenkertben nincsenek rosszindulatú emberek, akik ártanának a többieknek, aljas dolgokat követnének el, nincsen kapzsi anyagiaskodás. Nincsen harag, és nincsen félelem sem.

kapak
resmi büyüt
7

Ez a világ, amiben élünk a polaritás világa: minden pozitívnak megvan a negatív párja. Például, az éjszaka és a nappal, a jó és a rossz, az illat és a bűz, a finom ennivaló és a pocsék étel, a félelem és a bizalom – minden dolognak az ellentettje is jelen van. Az Édenkertben ez nem így van, ott minden egyetlen oldalú, azaz minden pozitív.

kapak
resmi büyüt
8

Allah azt mondja, hogy azért teszi sikeressé a muszlimokat, mert nem társítanak Hozzá senkit és semmit. Az emberek valahogy nem értik ezt. Ha követed a Koránt, nem fogsz társítani. Ha nem követed a Koránt, és a kitalált hadíszok, hagyományok útján jársz, társító leszel.

kapak
resmi büyüt
9

Vissza kell térni a Koránhoz. Ahhoz, hogy a Koránhoz visszatérhessünk, meg kell térni a Mehdihez, az ő közegébe. A Mehdi tevékenysége nélkül nagyon nehéz visszatalálni a Koránhoz. Ha nem így lenne, ez már sikerült volna.

kapak
resmi büyüt
10

Allah, az iszlámot olyannak teremtette, ami megfelel a mi természetünknek. A bigottak megváltoztatták az iszlámot, más vallást csináltak belőle. Társító vallássá alakították. Amit az emberek most látnak, az nem iszlám. Az iszlám az, amiről mi beszélünk, mert az teljes mértékben a Koránon alapszik.

kapak
resmi büyüt
11

A hit a nőt nővé, a férfit férfivá teszi. Egy eszköz abban, hogy úgy a nő, mint a férfi erős, szeretetteljes, odaadó legyen.

12

A Pokol láttán jobban tudatára ébredünk, milyen értékes is az Édenkert. Ugyanígy, a képmutatók láttán, akik olyanok, mint a Pokol népe, jobban megértjük, milyen értékesek a muszlimok és a hit. Ők az összehasonlítási alap.

kapak
resmi büyüt
13

A képmutatás nem bír megmaradni a hittel és az őszinteséggel szemben. Eltűnik. Ez egy csoda Allahtól.

kapak
resmi büyüt
14

Ha valaki nem nevet, szótlanul ül, folyton mogorva, tompa, nyomott, a sátán nevet rajta. Ez szórakoztatja a sátánt. Egy muszlim ne viselkedjen így. Nem szabad így viselkedni, nem illik egy muszlimhoz.

kapak
resmi büyüt
15

Más, ha az ember az istenfélelemtől sír és más, ha izgatottságában sír. Ha azonban valaki azon könnyezik, hogy „ez miért így történt?”, az már társítás.

kapak
resmi büyüt
16

Allah megtiltotta a muszlimoknak a fájdalmat, a büntetést. Egy muszlim nem akarhat szenvedni. Másnak se okozzon szenvedést, de önmagát se gyötörje. Azt mondja a Mindenható Allah, hogy „Allah nem vétkezett ellenük, hanem ők vétkeztek saját maguk ellen.”

kapak
resmi büyüt
17

A politika önmagában nagyon kegyetlen. Nem könnyű vele. Ezért azok, akik szeretnék az iszlámot terjeszteni, beszéljenek a hit igazságairól, bizonyítékairól, beszéljenek a Korán csodáiról, szilárdítsák meg a hitet másokban és erősítsék önmagukban, és legyenek mindig egyre elszántabbak, elkötelezettebbek. Máskülönben erőtlenek lesznek ilyen dolgokkal szemben, mint a politika.

kapak
resmi büyüt
18

Egyes muszlimok évente egyszer hatalmas küzdelmet vívnak a keresztények karácsonyi ünnepével szemben. Ahelyett, hogy aznap hősködnek, inkább tanítsák az iszlámot az év minden napján, beszéljenek a Korán csodáiról.

kapak
resmi büyüt
19

Az iszlám tanítással, bölcsességgel lesz uralkodó. Se a politika nem képes azzá tenni, sem az, ha iskolákat nyitunk, sem semmi más. Szép sorjában be kell mutatni az embereknek a hit igazságait, bizonyítékait, a Korán csodáit; jó hírként beszélni kell nekik a Mehdi korszakáról; a Mindenható Allahnál kell oltalmat keresni; testvérként, szeretettel, irgalmasan kell viselkedni; kimagaslónak, példaértékűnek kell lenni. Ha ezek megoldódtak, minden rendben lesz, Allah engedelmével.

kapak
resmi büyüt
20

A Mehdi (béke vele) közössége nagyon kevés emberből áll. Abban az időszakban, több olyan gátlástalan, rosszindulatú család lesz, amely erőszakos elnyomással arra akarja kényszeríteni a gyerekeit, hogy ne legyenek muszlimok, ne legyenek a Mehdi (béke vele) közelében, ne legyenek a muszlimok közösségének közelében. Ám ezek a hős fiatalok, a Mindenható Allah segítségével, ennek ellenére is minden erejükkel az iszlám elterjesztésén fáradoznak. Ezért tekintjük őket hősöknek.

kapak
resmi büyüt
 
Eseri internet sayfası olarak izleyin.
Könyv vásárlás
Hozzászólás
, 2, A, B, E, F, H, I, J, K, L, M, N, O, P, R, S, T, Ú, V
 
1-20 / Összes: 309
A honlapról | Beállítás kezdőlapként | Hozzáadás a kedvencekhez | RSS Feed
A honlapon talaláható összes dokumentum szerzői jog megfizetése nélkül másolható, nyomtatható és sokszorosítható, amennyiben a honlapot forrásként tüntetik fel.
(c) All publication rights of the personal photos of Mr. Adnan Oktar that are present in our website and in all other Harun Yahya works belong to Global Publication Ltd. Co. They cannot be used or published without prior consent even if used partially.
© 1994 Harun Yahya. www.harunyahya.com
page_top